Postmodern tüketim toplumunun ortaya çıkış süreci ve mekânsal yansımaları: Las Vegas örneği - Alkan, Ahmet Selçuk (My University, 2011)
Endüstri devriminden günümüze, endüstriyel üretim toplumu ekonomik, sosyal ve kültürel anlamda doygunluğa ulaşmıştır. Postmodern tüketim toplumu bu doygunluğun bir neticesidir. Günümüzün kentsel mekânlarının post modern tüketim toplumunun dinamiklerinden etkilendiğini söylemek mümkündür. Tez kapsamında bu etkiler dört ana başlık altında incelenmiştir. Yapay kentsel imaj, tematikleştirme, hiper gerçeklik deneyimi ve simülakra.
Tez (Yüksek Lisans) - Yıldız Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2011
Keywords: Tüketim; Tüketim toplumu; Tüketim toplumunun mekansâl dinamikleri; Tüketim toplumunun ortaya çıkış süreci; Tüketim toplumunun mekânsal yansımaları Las Vegas örneği