Farklı mesnet koşullarına sahip L şeklindeki betonarme plakların değişik yöntemlerle analizi - Gürbüz, Tarkan (My University, 2005)
Bu çalışmada L şeklindeki betonarme plakların farklı mesnetlenme koşullarına göre sonlu farklar ve sonlu elemanlar yöntemleriyle analizi yapılarak, bu yöntemlerin sonuçlarının karşılaştırılması yapılmıştır. Karşılaştırmalar yapılırken sonlu elemanlar yönteminin uygulaması SAP2000 programı yardımıyla yapılmıştır. Bölüm 1 'de Plak teorisine genel bir bakış yapılarak, ince plaklar için elastik yüzey denklemi bağıntıları verilmiş, plak diferansiyel geometrisine girilerek, gerilmelerle yer değiştirmeler ve şekil değiştirmeler arasındaki bağıntılar verilmiştir. Bölüm 2 'de yaklaşık analiz yöntemlerinden sonlu elemanlar metodu kısaca tanıtılmış ve bu metot ile kesit tesirlerinin bulunuşu açıklanmıştır. Bölüm 3 'de yaklaşık analiz yöntemlerinden sonlu farklar metodu anlatılmıştır. Bu yöntemin plaklar için uygulama şekli anlatılarak plak kesit tesirleri bağıntıları verilmiştir. Bölüm 4 'de 3 farklı mesnetlenme durumu sahip plaklar için yapılan analiz sonuçlarını içeren tablolar ve grafikler yer almaktadır. Bölüm 5 'de Tip 1 isimli plak için sonlu farklar metodu uygulama adımları anlatılmıştır
Tez (Yüksek Lisans) - Yıldız Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2005
Keywords: L şeklindeki plaklar; Sonlu farklar; Sonlu elemanlar