Experimental analysis of the single phase pressure drop characteristics of smooth and microfin tubes - Celen, Ali (My University, 2013)
Bu çalışmada tek fazlı akışta pürüzsüz ve mikrokanatlı borularda basınç düşümü karakteristikleri deneysel olarak incelenmiştir. Test bölgesi, iç boruda ve halka kısmında su kullanılan karşı akışlı çift borulu ısı değiştiricisidir. Gerekli sıcaklık ve basınç ölçümleri kaydedilmiş ve pürüzsüz ve mikrokanatlı boruya ait sürtünme katsayısı ve basınç düşümü belirlenmiştir. Deneylerde kütlesel debi 0.023 kg/s ve 0.100 kg/s aralığında değiştirilmiştir ve Reynolds sayısının basınç düşümü üzerine etkisi incelenmiştir.Deneysel sonuçlar kullanılarak pürüzsüz ve mikrokanatlı borular için Blasius tipi sürtünme katsayısı denklemleri geliştirilmiştir. Deneysel sonuçlar pürüzsüz ve mikrokanatlı borular için literatürde bulunan denklemlerle karşılaştırılmıştır.
Tez (Yüksek Lisans) - Yıldız Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2013
Keywords: Mikrokanatlı boru; Basınç düşümü; Sürtünme katsayısı; Tek fazlı akış