Türkiye`de kurulacak bir modern sanat müzesi için cumhuriyet sonrası Türk dans sanatı bölümü önerisi - Mcmillen, Geyvan (My University, 2002)
Türkiyede kurulması amaçlanan bir "Modern Sanat Müzesi" için Cumhuriyet sonrası Türk Dans Sanatı Bölümü önerisi sunan bu çalışmanın birinci bölümünde dünyada ve cumhuriyet sonrası Türkiyede dansın sosyolojik boyutu irdelenmiş, diğer sanat dallan ile ilişkisi ve zaman içindeki gelişimi araştırılmıştır. Ayrıca dans sanatı müzelerinin dünyadaki örnekleri genel olarak incelenmiştir. İkinci bölümde koleksiyon oluşturacak ve sergilenecek malzemenin hangi yöntemlerle kullanılacağı üzerinde durulmuş ve bu çerçevede koleksiyon oluşturulmuştur. Değerlendirilmeye alman ve cumhuriyet sonrası Türk dans sanatı içinde önemli yeri olan dansçı ve koreograflara ulaşılmış, yaşamları ve eserlerinin dökümü yapılmıştır. Aralarından bir sanatçımız seçilmiş ve bir koleksiyon sergileme önerisi olarak sunulmuştur. Son aşamada ileriye yönelik çalışma programı ve öneriler belirtilmiştir. Üçüncü bölüm, Türkiye'de kurulacak bir modern sanat müzesi içinde oluşturulacak dans bölümüne ne kadar ihtiyaç duyulduğu üzerine kısa bir değerlendirme yapılarak sonuçlandırılmıştır.
Tez (Yüksek Lisans) - Yıldız Teknik Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, 2002
Keywords: Müzecilik; modern sanat müzesi; Türk dans sanatı