Çelik ve plastik zincirli konveyörler, bunların tasarım kriterlerinin incelenmesi - Azeloğlu, Cumhur Oktay (My University, 2006)
Konveyörler modern üretim tesislerinin vazgeçilmez elemanları olarak sanayide çok geniş bir kullanım alanına sahiptir. Konveyörler içerisinde önemli bir grup olarak da "zincirli konveyörler" görülmektedir. Her ne kadar zincirli konveyörler dendiğinde aklımıza hemen çelik zincirli konveyörler gelse de, plastik teknolojisinin gelişmesiyle özellikle son yıllarda sanayide kullanımı giderek artan, plastik zincirli konveyörler de bu grupta yer almaktadır. Dolayısıyla bu tezde zincirli konveyörler incelenirken, çelik zincirli konveyörler ve plastik zincirli konveyörler olarak iki ana kısım gilmiştir.Bu tez ile parça malzemelerin yatay ve eğimli olarak taşınmasında kullanılan zincirli konveyörler incelenmekte, bunların hesap esasları verilmekte ve tasarımlarında etkili olan faktörler vurgulanmaktadır. Bu çalışma zincirli konveyör tasarımı yapacak olan bir mühendise ne tür bir zincirli konveyör seçimi yapması gerektiği ve tasarım esnasında hangi kriterlere dikkat etmesi gerektiği konusunda yol göstermekte, gerek teorik gerekse de pratik olarak detaylı bilgi vermektedir. Tez içerisinde verilen iki örnek de zincirli konveyörlerin hesaplama yöntemi konusunda yardımcı olmaktadır.
Tez (Yüksek Lisans) - Yıldız Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2006
Keywords: Zincirli Konveyörler; Çelik Zincirli Konveyörlerin Ana Bölümleri; Paletli Konveyörler