Diferensiyel denklemlerin diferensiyel dönüşümler yardımıyla çözümü - Güngör, Yağmur (My University, 2013)
Bu çalışmada, tek değişkenli ve iki değişkenli fonksiyonların diferansiyel dönüşüm özellikleri ispatları ile verilmiş, lineer ve non-lineer diferansiyel denklemlerin Diferansiyel Dönüşüm Metodu (DDM) yardımıyla çözülmesi ele alınmıştır. Yeni olmakla birlikte bu metot, Taylor serilerine bağlı yarı analitik-nümerik bir metot olup verilen denklemi cebirsel denkleme dönüştürdüğünden kullanımı kolay, anlaşılabilir ve bilgisayar programlamaya uygundur. Elde edilen sonuçlar problemlerin bilinen yöntemlerle bulunan kapalı çözümleri ile karşılaştırılıp çözümün doğruluğu kontrol edilmiştir.
Tez (Yüksek Lisans) - Yıldız Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2013
Keywords: Diferansiyel dönüşüm metodu; Taylor serileri