Kapadokya'da fiziksel çevre verilerinin turizm ve turizm yapılarına etkileri üzerinde bir araştırma - Yılmaz, Çiğdem (My University, 1998)
Bu tez kapsamında, Birinci bölümde, kısaca tezin yapılış amacı anlatılmıştır. İkinci ve üçüncü bölümlerde, genel anlamda, çevre ve turizm kavramları üzerinde durulmuştur. Dördüncü bölümde, turizmin çevreye, çevrenin turizme ve turizm yapılarına etkileri incelenerek, bu etkilenişimler sonucunda kabul edilen, olumlu ve olumsuz etkenler belirtilmiştir. Beşinci bölümde, Ülkemizin en önemli çevresel değerlerinden biri kabul edilen Kapadokya Bölgesi'nde, çevresel değerler ve turizmin gelişimi incelenerek, çevre-turizm etkilenişimi sonucunda görülen olumlu ve olumsuz özellikler ortaya çıkarılmıştır. Altıncı bölümde, çevresel öğelerden biri olan fiziksel çevrenin, bölgedeki turizme etkisini, bazı turizm yapılarından örnekler verilerek, açıklanmaya çalışılmıştır. Son bölümde, Kapadokya bölgesinde çevre ve turizmin korunması ve geliştirilmesi için, turist, yerli halk, Politikacı ve Araştırmacıların da görüşü alınarak sonuçlar çıkarılmış ve öneriler sunulmuştur.
Tez (Yüksek Lisans) - Yıldız Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 1998
Keywords: Turizm; Çevre turizm etkileşimi; Kapadokya; Turizm yapıları