Mayıs 1996 Türkiye Kanada, Hindistan ve Yeni Zelanda deprem yönetmeliklerinin ile deprem yatay yükü hesabı açısından karşılaştırılması - Yenipazarlı, H. Gürkan (My University, 1997)
Bu çalışmada, Mayıs 1996 Türkiye Deprem Yönetmeliği deprem yatay yük hesabı açısından incelenmiş ve Kanada, Hindistan, Yeni Zelanda deprem yönetmeliklerindeki deprem yatay yük hesap yöntemleri ile karşılaştırılmıştır. İncelenen her ülke yönetmeliğinde verilen parametre ve katsayılar, tablolar halinde düzenlenip karşılaştırmalı olarak verilmiştir. Deprem yatay yük hesap yöntemlerinden "Eşdeğer Statik Hesap Yöntemleri" ağırlıklı olarak verilmiştir. Çalışmanın sonunda sayısal bir örnek incelenen her bir yönetmeliğe göre çözülerek sonuçlan karşılaştırmalı olarak verilmiştir. Bu çalışmanın amacı, Uluslar arası bir yönetmelik oluşturulmasına bir katkıda bulunmaktır. Yapılan incelemeler ve değerlendirmeler, Uluslar arası bir yönetmeliğin hazırlanmasının o kadar da zor olmayacağını göstermektedir.
Tez (Yüksek Lisans) - Yıldız Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 1997
Keywords: Mayıs 1996 Türkiye deprem yönetmeliği; Yatay deprem yükü hesap yöntemleri