Çalışma sermayesi yönetimi ve otomotiv yan sanayi işletmeleri üzerine bir araştırma - Çalış, Emel (My University, 2010)
Çalışma Sermayesi Yönetimi (ÇSY), işletmelerin tam kapasite ile çalışabilmeleri, üretimlerini kesintisiz sürdürebilmeleri, iş hacimlerini genişletebilmeleri, yükümlülüklerini karşılayamama risklerini azaltmaları, kredi değerliliklerini arttırmaları, olağanüstü durumlarda finansal açıdan zor durumlara düşmemeleri, faaliyetlerini karlı ve verimli bir şekilde yürütebilmeleri için büyük önem taşımaktadır. İşletme yöneticileri, tüm bu faaliyetleri yerine getirebilmek için işletmenin tüm birimlerini uyumlu hale getirmeli ve sürekli olarak gelişme ve değişikliklere uyumlu esnek bir yönetim biçimi sergilemelidir.ÇSY konusunu, işletmelerin dönen varlıkları ile kısa vadeli yabancı kaynaklarının yönetimi oluşturmaktadır. Bu nedenle çalışmada, nakit, alacak, stok ve kısa vadeli yabancı kaynakların yönetimi konusunda literatür araştırmalarından faydanılarak detaylı bilgilendirmeler yapılmıştır.Çalışmada, otomotiv yan sanayi işletmelerinin ÇSY uygulamaları hakkında bilgi edilenebilmek amacıyla yapılan bir uygulama da yer almaktadır. Anket yöntemiyle toplanan veriler SPSS programı ile analiz edilerek elde edilen bulgular ayrıntılı olarak irdelenmiştir.
Tez (Yüksek Lisans) - Yıldız Teknik Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, 2010
Keywords: Çalışma sermayesi; Nakit dönüş süreci; Finansal planlama; Otomotiv yan sanayi işletmelerinde çalışma sermayesi yönetimi