Otobüs şasi sistemi imalat sürecinde ölçülen parametrelerin istatistiksel özellikleri - Özge, Ragıp Okan (My University, 2011)
İstatistik, belirli bir amaç için veri toplama, tablo ve grafiklerle leme, sonuçları yorumlama, sonuçların güven derecelerini açıklama, örneklerden elde edilen sonuçları kitle için genelleme, özellikler arasındaki ilişkiyi araştırma, çeşitli konularda geleceğe ilişkin tahmin yapma, deney düzenleme ve gözlem ilkelerini kapsayan bir bilimdir. Belirli bir amaç için verilerin toplanması, sınıflandırılması, çözümlenmesi ve sonuçlarının yorumlanması esasına dayanır.Bu tezde, otobüs şasi sistemleri üretimi yapan bir firmada tespit edilen hataların istatistiksel özellikleri araştırılmıştır. Amaç tespit edilen hataların belli bir nedene dayalı olup olmadığını görmektir ve hataların istatistiksel özelliklerinin değerlendirilmesi ile problemleri görmeyi ve karar almayı daha kolaylaştırmaktır.
Tez (Yüksek Lisans) - Yıldız Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2011
Keywords: Otobüs şasi sistemi imalat süreci; 2010 yılı tespit edilen hataların istatiksel özellikeri; Ölçüsel kontrolün istatiksel değerlendirilmesi