Teleskopik elektromekanik anten kurulum mekanizması tasarımı ve analizleri - Gürgen, Mert (My University, 2017)
Özellikle askeri alanda birçok fonksiyonu yerine getirmesi amaçlanan teleskopik elektromekanik lineer hareket eyleyicisine her zaman ihtiyaç duyulmuştur. Özellikle yurtdışında bulunan üreticilerin tasarımını ve üretimini üstlendiği bu sistemler günümüz ve geleceğin en önemli teknolojik ürünlerinden olup konu ile ilgili birçok çalışma bulunmaktadır. Elektromekanik lineer hareket sağlayıcıların, en basit ve en kullanışlı olan kısmı fonksiyonellik ve farklı yük altında çalışmaya yatkın olmasını sağlayan modüler bir yapıya sahip olmasıdır. Modüler yapıya sahip olması en önemli faktör şüphesiz ki tasarım parametreleridir. Lineer hareket sağlayıcı olan teleskopik elektromekanik lineer hareket sağlayıcıları, istenilen ağırlıklardaki yükleri taşıyabilmesi alanında istenilen sonuçlara erişmektir. Bu esas göz önüne alınarak, teleskopik elekto-mekanik lineer hareket sağlayıcıların tasarım optimizasyonun ne denli önemli olduğu kanısına varabiliriz. Anten kurulum mekanizmasının geometrik özelliği ve çalışma alanı, teleskopik elektro mekanik lineer hareket sağlayıcılarının parametrelerinin, düzgün bir biçimde optimizasyonu ile sağlanmaktadır. Bu yönde gerekli analizlerin yapılarak anten çalışma alanlarının belirlenmesi, sonuçların ortaya konulmasında en önemli noktalardan biridir. Bu tez çalışması, optimum teleskopik elektromekanik lineer hareket sağlayıcı tasarımı ile anten kurulumu için gerekli özel tasarımlar ve analizleri Siemens N.X programı ile yapılarak optimum tasarımı sağlayacak parametreler tasarım çıktısı olarak kullanılarak, farklı tipte ve boyutta oluşturulabilecek anten kurulum mekanizması ve teleskopik elektro mekanik lineer hareket eyleyicisi tasarımlarına örnek olacaktır.
Tez (Yüksek Lisans) - Yıldız Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2017
Keywords: Elektromekanik lineer hareket eyleyicisi; Teleskopik elektromekanik mast; Anten kurulum mekanizması; N.X, optimizasyon