Temel operatör teorisi kavramları - Tuna, Hülya (My University, 2000)
Bu çalışmada Temel Operatör Teorisi kavramlarının bir incelemesi gerçekleştirilmeye çalışılmıştır. Operatör Kavramı incelemesinden önce operatörlerin işlem gördüğü sıkça karşılaşılan en temel uzaylar örnekleriyle beraber ortaya konmuş ardından operatör tipleri ve özelliklerinin incelenmesine geçilmiştir. Bu işlemler yapılırken sıkça rastlanılan operatör tipleri ve bunların en temel özellikleri verilmeye çalışılmıştır.
Tez (Yüksek Lisans) - Yıldız Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2000
Keywords: Uzaylar ve ilgili kavramlar; Sınırlı lineer operatör kavramları