Yoğuşmalı kazanların hesabı ve dizaynı - Balcı, Özgür Evren (My University, 2004)
Bu çalışmada doğal gazın Türkiye ve dünyadaki kaynaklan, rezerv miktarları, kullanım alanları verilmiş, doğalgazın özellikleri ve diğer yakıtlara göre avantajları anlatılmıştır. Çalışma esnasında doğal gazın yanma prosesi farklı yanma oranlan ve farklı hava fazlalık katsayılarına göre hesaplanmış, bunların sonucunda oluşan yanma ürünlerinin miktar ve oranlan tespit edilmiştir. Ostwald diyagramı, teorik çizim yöntemi detaylı bir şekilde anlatılarak çizilmiştir. Sonrasında, hesaplamalar sonucu çıkan gerçek değerlere uygun olarak tekrar çizilen Ostwald diyagramında bulunan fark ve sapmalar gösterilerek yorumlanmıştır. Son olarak su buharının yoğuşturulması için dizayn edilecek sistemin değerleri hesaplanmış ve gerçekleşen yoğuşumun sistemin verimine katkısı belirlenmiştir.
Tez (Yüksek Lisans) - Yıldız Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2004
Keywords: Doğal gazın temel özellikleri; Üst ısıl değerinden faydalanmasının esasları; Doğal gazın yanma reaksiyonları