Toplam verimli bakım ve bir işletmede uygulama çalışmaları - Doğan, Hasan (My University, 2001)
Verimliliğin imalat sanayisinde öneminin giderek daha çok arttığı günümüzde verimliliği artırmaya yönelik, kayıpları azaltmaya yönelik felsefe ve metodolojiler işletmelerin başarılarının anahtarı olmaktadır. Bu çalışmanın birinci bölümünde toplam verimli bakım kavramı anlatılmış, tarihçesi, hangi aşamalardan geçerek bugünkü halini aldığı anlatılmış ve diğer güncel ve güçlü üretim sistemleri ile ilişkileri ortaya konulmuştur. İkinci bölümde toplam verimli bakımın hayati önem verdiği altı büyük kayıp üzerinde detaylı olarak durulmuş, bu kayıpların etkilediği genel teçhizat verimliliğini arttırmak için araç olacak formül üzerinde durulmuştur. Üçüncü bölümde toplam verimli bakım uygulamasının oniki adımı tarif edilmiş, izlenmesi gereken yol belirtilmiştir. Dördüncü bölümde toplam verimli bakım uygulamasının vazgeçilmez bir elemanı olan küçük grup faaliyetleri anlatılmış, yapı içerisindeki önemleri belirtilmiştir. Beşinci bölümde atölye ortamında yapılan uygulamalar örnek teşkil etmeleri amacıyla ortaya konulmuştur. Sonuç bölümünde, toplam verimli bakım uygulamasına başlarken nelere dikkat edilmesi gerektiği, hangi şartların mevcut olması gerektiği, işletmelerin genellikle düştükleri hatalar ve bunlara karşı alınması gereken önlemler belirtilmiştir. Başarılı bir toplam verimli bakım uygulaması için dikkat edilmesi gereken hususlar ortaya konulmuştur. Anahtar Kelimeler: Toplam Verimli Bakım, Teçhizat, 6 büyük kayıp, Otonom bakım, İyileştirme
Tez (Yüksek Lisans) - Yıldız Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2001
Keywords: Toplam verimli bakım; genel teçhizat verimliliği