Takım halinde öğrenme laboratuvar çalışmaları ve finans sektöründe bir uygulama örneği - Yalçın, Mahmut (My University, 2006)
Takım Halinde Öğrenme Laboratuvarı, öğrenen organizasyon olma yolundaki bir organizasyonun, öğrenen organizasyon disiplinlerini, özelliklerini, araç ve yöntemlerini örnek çalışma yöntemleriyle, kontrollü bir takım çalışması ortamında uygulaması ve öğrenme sürecidir. Öğrenen bir örgüt olmayı hedefleyen firmaların bu amaçla tercih ettikleri en yaygın yöntem olan Takım Halinde Öğrenme Laboratuvarı, iş hayatında karşılaşılan sorunların çözümüne yönelik örnek olay çalışmalarıyla, öğrenen organizasyon disiplinlerinin hayata dönük somut yönünü sergiler.Bu çalışmada, öğrenen organizasyon olma yolunda çalışmalar yapmış olan FamilyFinans AŞ'de uygulanan takım halinde öğrenme laboratuvar çalışmaları ve uygulama sonrası kurulan ve faaliyet gösteren Öğrenen Organizasyon takımları incelenmiştir.Takım halinde öğrenme laboratuvarı disiplinleri, yöntemleri ve araçları kavramsal çerçevede ele alınmış, ayrıca bu disiplin, araç ve yöntemlerle ilgili laboratuvar uygulamaları da çalışmaya konu edilmiştir.Çalışmanın diğer bölümü, laboratuvar çalışmalarının ardından, kurulan öğrenen organizasyon takımlarına ayrılmıştır. Bu bölümde kurulan takımlara ilişkin olarak, takım üyeleri, vizyonları, değerleri ve kullanılan araçlara ait bilgiler yer almaktadır.
Tez (Yüksek Lisans) - Yıldız Teknik Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, 2006
Keywords: Takım halinde öğrenme labaratuvarı