Long term evolution (LTE) performance analysis - Selli, İlyas (My University, 2012)
Son 20 yıla bakıldığında mobil ağlar, telekomünikasyon dünyasındaki değişim ve gelişimleri tetiklemektedir. Ses haberleşmesine ek olarak data kullanımı günden güne artmaktadır. Son zamanlarda mobil ağlardaki data kullanımının artışı ve çevrimiçi oyun, mobil TV, kesintisiz içerik gibi uygulamaların ortaya çıkması, üçüncü nesil mobil iletişim ortaklık projesini (3GPP), Uzun Vadeli Evrim (LTE) teknolojisi konusunda çalışmaya yönlendirmiştir. LTE, Evrensel Mobil İletişim Sistemi (UMTS)`nin gelişmiş hali ve kullanıcı beklentilerine göre yüksek kalitede çoklu ortam servisleri sağlamayı mümkün kılan bir teknolojidir. LTE, UMTS ve Yüksek Hızlı Paket Erişimi (HSPA) gibi sistemlere göre önemli gelişimler vaadetmektedir. Yüksek veri indirme ve yükleme hızları, daha düşük gecikme ve daha basit ağ mimarisi LTE`nin getirdiği yeni ve önemli özelliklerdir. Bu tezde LTE performans analizi simülasyonları sunulacaktır. Farklı paramatrelerin ve diğer faktörlerin etkisi araştırılacaktır. Performans analizi sonuçları, Blok Hata Oranı (BER) ve veri ye karşı Sinyal-Gürültü (SNR) oranına göre gösterilecektir.
Tez (Yüksek Lisans) - Yıldız Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2012
Keywords: Uzun vadeli evrim; Üçüncü nesil mobil iletişim ortaklık projesi; Evrensel mobil iletişim sistemleri; Yüksek hızlı paket erişimi