Kuyruk modelleri ve işletmelere uygulanması - Erşahin, Oktay (My University, 1995)
İnsanoğlunun varoluşundan bugüne kadar her alanda gösterdiği teknolojik gelişme, bugün hayatımızı kolaylaştıran büyük başarıları da peşi sıra getirmiştir.Ancak bugün, yeni bir yüzyıla başlamamıza çok az bir zaman kala dünyamızın, dolayısıyla insanlığın, en büyük sorunlarından birisi de hızlı nüfus artışı olmuştur.Bu da, başta açlık sorunu olmak üzere değişik problemleri ortaya çıkarmıştır.Bu problemlerden birisi de, günlük hayatımızda devamlı olarak karşılaştığımız kuyruklardır. İşte ben de bu nedenle bu kadar sık karşılaştığımız bir sorunu çalışma konusu olarak seçmeyi uygun buldum. Bu tez çalışması iki ana bölümden meydana gelmektedir. Birinci bölümde kuyruklar ile ilgili tanımlamalar yapılmış, sınıflandırılarak önemi üzerinde durulmuştur. Ayrıca sistemin çalışmasına etki eden faktörler belirtilerek kuyruk modelleri incelenmiş, konunun daha iyi anlaşılabilmesi için her kuyruk modelinin sonunda örnek problemler çözülmüştür. Tüm bu açıklamalardan sonra ikinci bölümde bir uygulamaya yer verilmiştir. Problem en başından ele alınarak gözlemler yapılmış, bunların testlerle uygunlukları araştırılarak, analitik yöntemle çözümüne gidilmiştir.Elde edilen tüm bulgular sonuç kısmında değerlendirilmiştir.
Tez (Yüksek Lisans) - Yıldız Teknik Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, 1995
Keywords: Kuyruk sistemleri; Kuyruk modellerinin sınıflandırılması