Landau parametrelerinin nükleer madde ve nötron madde için hesaplanması - Boy, Selda (My University, 2011)
Bu tez çalışmasında, Landau parametreleri nükleer madde ve nötron madde için hesaplanmıştır. Ortalama alan yaklaşımı olarak da bilinen Hartree-Fock (HF) formalizmi kullanılarak bütün etkileşme türleri için Hamiltonyen yazılmıştır. Sistemin yoğunluğa bağlı enerjisi ifade edilmiştir. Landau-Migdal etkileşim potansiyeli Skyrme parametreleri cinsinden yazılarak, Skyrme tipindeki NN (nükleon-nükleon) etkileşme potansiyeli ifadesinin çıkarılışı gösterilmiştir. Hem nükleer madde hem nötron madde için Landau parametreleri hesaplanmış ve ayrı ayrı ifade edilmiştir.
Tez (Yüksek Lisans) - Yıldız Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2011
Keywords: Hartree-fock formalizmi; Skyrme tipindeki hartree-fock formalizmi; Skyrıme tipindeki landau parametreleri; Nükleer maddeler için landau parametrelerinin hesaplanması