Uzaktan eğitim yöntem ve uygulamaları - Bal, Mert (My University, 2001)
Uzaktan Eğitim'de kullanılan ve yönlendirme teknolojileri adı verilen bilgisayar tabanlı eğitim, bilgisayar destekli eğitim, web tabanlı eğitim, telekonferans sistemi, videoteyp sistemleri ve video tele eğitim sistemleri incelenmiştir. Bu yönlendirme teknolojilerinin teknik gereksinimleri ve tasarım aşamaları ile eğitmen, öğrenci ve kurum açısından her bir teknolojinin avantaj ve dezavantajları açıklanmıştır. Ayrıca bir uzaktan eğitim projesi geliştirme aşamasında kullanılabilecek Perl, Cgi ve Html programlama dilleri ile Postgresql veritabanı yönetim sistemi ve Linux işletim sistemi ile ilgili bilgiler ve bazı örnekler verilmiştir.
Tez (Yüksek Lisans) - Yıldız Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2001
Keywords: Uzaktan eğitim yöntemi; Linux işletim sistemi; Postgre perl veritabanı yönetim sistemi; Perl programlama dili; Html cgi programlama