Tek ve çift doğrultuda rijit çerçeve sistemlerin karşılaştırılması - Kabil, Murat (My University, 2006)
Her bir taşıyıcı sistemin yapısal davranışı diğerlerinden farklıdır. Rijit çerçeve sistemlerde, merkezi çaprazlı sistemlerde ve dışmerkez çaprazlı sistemlerde dinamik ve statik yüklemeler altında birbirlerinden farklı neticeler elde edilir. Buna baglı olarak her bir sistem için ayrı optimum dizayn ilkeleri gelişmiştir. Bu çalışmamızda çok katlı çelik bir yapının, rijit çerçeve sistemler, ters V ve X seklinde merkezi çaprazlı sistemlerle standartlara göre yapısal analizleri incelenmiştir. Taşıyıcı sistemlerin, statik ve deprem yüklerinin tanımlamaları yapılıp ABYYHY'ye göre tasarım ilkeleri anlatılmıştır. Analizler neticesinde elde edilen sonuçlar belirtilmiş ve karşılaştırılmıştır.
Tez (Yüksek Lisans) - Yıldız Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2006
Keywords: Çok katlı çelik yapılar; Yük analizi; Rijit çerçeveler; Merkezi çelik çaprazlı çevreler; Çelik yapılarda deprem analizi