Avrupa Birliği'nin denizcilik politikaları ve Türkiye'ye etkileri - Kızılocak, Özgür (My University, 2007)
Avrupa kıtasında bir `birlik' oluşturma fikri 14. yüzyıldan itibaren tarihçileri, filozofları, hukukçuları ve siyaset adamlarını cezbetmiştir. Ancak bu II. Dünya Savası sonrasında mümkün olmuştur. Avrupa Birliğine Üyeliği hedeflerine ulaşmak için araç olarak gören ülkemiz bu amaçla çalışmalara başlamıştır. Çalışmanın ana konusu olan Avrupa Birliğinin Denizcilik Politikalarından önce birliği tanıtmak için Avrupa Birliğinin kurulduğu siyasi ve ekonomik ortamı, Birliğin yapısını, Ülkemizin birlikle olan ilişkilerini , Avrupa birliğinin Temel Politikalarını tanıtmaya çalıştım. Çalışmada üzerinde durulan konular: Avrupa birliğinin yapısı ve Tarihçesi, Türkiye Avrupa Birliği ilişkileri, Avrupa birliğinin Denizcilik politikaları.
Tez (Yüksek Lisans) - Yıldız Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2007
Keywords: Avrupa Birliği; Denizcilik politikaları; Ulaştırma; Balıkçılık