İnteraktif grafiksel programlama ile ekstraksiyon prosesi tasarımı - Uysal, Umut (My University, 2004)
Bu çalışmada, sıvı - sıvı ekstraksiyonda grafiksel çözüm yolu olan üçgen diyagram, tamamiyle nümerik olarak bilgisayar ortamına taşınmış ve Lqd_Ext adlı Visual Basic.net platformunda bir bilgisayar programı geliştirilmiştir. Bu çalışmada aseton - su - trikloretan, asetikasit - su - izopropileter, asetikasit - su - metil izobutil keton, aseton - şu - kloroform ve dietilglikol - stiren - etilbenzen olmak üzere 5 farklı sistemin denge değerleri kullanılmıştır. LqdJExt, sıvı - sıvı ekstraksiyon prosesinde yukarda belirtilen 5 sistem için çapraz ve ters akışa göre teorik raf sayışım, kademelere giren ve çıkan akım bileşimlerini ve ağırlıklarını hesaplayabilen bir bilgisayar programıdır.
Tez (Yüksek Lisans) - Yıldız Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2004
Keywords: Sıvı - sıvı ekstraksiyonu; Ekstraksiyon ekipmanlarının sınıflandırılması; Programın tanıtımı; Programın kullanımı; Sıvı-sıvı ekstraksiyonu; Üçgen diyagram; Nümerik çözüm