İstanbul ili, Anadolu yakasında son 10 yılda üretilen toplu konut yerleşimlerinin değerlendirilmesi - Aksoğan, Atakan (My University, 2009)
Bu tez, İstanbul İli Anadolu Yakasında son on yılda üretilen toplu konut yerleşimlerinde, bahsedilen değişken koşullar sonucunda meydana gelmiş olan ürünlerin değerlendirilmesi amacını taşımaktadır. Araştırma kapsamında, tezin amacına uygun olarak 2003 yılından itibaren İstanbul İli Anadolu Yakası ilçelerinde, birçok farklı firma tarafından, üretimine başlanmış yüz adet toplu konut yerleşimi incelenerek değerlendirilmiştir.Tezin birinci bölümünde, çalışmanın amacı, kapsamı ve yöntemi anlatılmıştır.Tezin ikinci bölümünde toplu konutun tanımı, toplu konut üretimi ve Türkiye' de toplu konut olgusu, gelişimi ve son dönem toplu konut girişimleri hakkında bilgi verilmiştir.Üçüncü bölümde incelenen toplu konut yerleşimleri ile ilgili genel bilgiler ve gruplandırma sistemi anlatılmıştır. Ayrıca bu bölümde yerleşimleri karşılaştırmak üzere oluşturulan değerlendirme ölçütleri açıklanmıştır.Sonuç bölümü olan dördüncü bölümde, doküman çalışmasına dayanarak oluşturulan istatistikler ve bu istatistiki sonuçlara göre yapılan değerlendirmeler yer almaktadır.İstanbul ili, Anadolu Yakasında Son 10 Yılda Üretilen 100 adet toplu konut yerleşimi, her bir yerleşim için oluşturulan örnekleme şeması halinde ekler bölümünde çalışma kapsamına alınmıştır.
Tez (Yüksek Lisans) - Yıldız Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2009
Keywords: Toplu konut; Yerleşim; Vaziyet planı