Arıtma çamurlarının çöp ile beraber kompostlaştırılması - Önder, Nur (My University, 1998)
Bu çalışmada katı atıkların bertaraf yöntemlerinden biri olan kompostlaştırma tekniği üzerinde durularak arıtma çamuru ile çöpün beraber kompostlaştırılması incelenmiştir. Arıtma çamuru ve evsel çöp değişik oranlarda karıştırılarak, optimum karışım oranı belirlenmiştir. Birinci bölümde konuya genel olarak bir giriş yapılıp çalışmanın kapsamı ve önemi üzerinde durulmuştur. ikinci bölümde arıtma çamurunun tanımı, özellikleri ve suyunu alma yöntemleri hakkında bilgi verilmiştir. Üçüncü bölümde katı atıkların tanımı yapılarak, katı atıkların çeşitleri, sınıflandırılması, katı atık miktarı ve bileşimi konulan verilmektedir. Dördüncü bölümde, kompostlaştırmanın tarifi, kompostlaştırma işlemini etkileyen parametreler ve kompostlaştırma teknikleri açıklanmıştır.
Tez (Yüksek Lisans) - Yıldız Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 1998
Keywords: Arıtma çamurları; katı atıklar