Runik harfli Dağlık Altay Bölgesi yazıtları - Mozioğlu, Emine (My University, 2015)
Bu tez çalışmasında, Runik yazıtlar içinde oldukça büyük bir yer kaplayan Dağlık Altay Bölgesi yazıtlarıyla ilgili şimdiye kadar yapılmış olan çalışmaların Türkçe olarak bir araya getirilmesi amaçlanmış ve bu kapsamda, Katalog Drevnetyurkskih Runiçeskih Pamyatnikov Gornogo Altaya" ve "Korpus Tyurkskih Runiçeskih Nadpisey Yujnoy Sibiri" yayınlarıyla "Altay Yazıtlarından Bar-Burgazı II (A 21) Yazıtı"; "Kalbak-Taş XX (A 43) ve Kalbak-Taş XXI (A 44) Yazıtları ya da Eski Türklerde Okuryazarlık"; "Köpçegen (A 49) Yazıtı" makaleleri esas alınarak bu yazıtların daha önceki okuma denemeleri derlenmiş, Rusça yapılan yorumlar Türkçeye çevrilmiştir.
Tez (Yüksek Lisans) - Yıldız Teknik Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, 2015
Keywords: Eski Türk Yazıtları; Eski Türk runik yazısı; Dağlık Altay bölgesi runik yazıtları