Topolojik uzaylarda kompaktlaştırma - Turgut, Yonca (My University, 2002)
"Topolojik Uzaylarda Kompaktlaştırma" olarak adlandırılan bu çalışma Genel topolojinin önemli bir konusudur ve beş bölümden oluşmaktadır. Birinci bölümde ön bilgiler başlığı altında tanımlar ve bazı temel kavramlara yer verilmiştir. Bu konunun anlaşılabilmesi için kompakt uzayların iyi bilinmesi gerektiğinden bu çalışmada kompakt uzaylara oldukça geniş yer verilmiştir. İkinci bölümde kompaktlık kavramı ve eşdeğer koşullar üzerinde durulmuş, kompaktlık ve Hausdorff uzaylar arasındaki ilişkilerden bahsedilmiştir. Üçüncü bölümde kompakt uzayların alt uzayları, çarpımları ve sürekli görüntüleri hakkında temel teoremlere yer verilmiştir. Dördüncü bölümde kompaktlık türleri olarak dizisel kompaktlık, limit nokta kompaktlığı, parakompaktlık ve yerel kompaktlık incelenmişitir. Beşinci ve son bölümde ise kompaktlaştırma kavramı ve tanımı verildikten sonra Alexandroff Kompaktlaştırması ( Tek Nokta Kompaktlaştırması) ve Stone-Cech Kompaktlaştırması ayrıntılı olarak incelenmiştir. Ayrıca her bölümde, konunun kolay anlaşılması için önemli örneklere yer verilmiştir.
Tez (Yüksek Lisans) - Yıldız Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2002
Keywords: Kompaktlık kavramı ve eşdeğer koşullar