Dikdörtgen kesitli kanal içersinde basınçlı ortamların akışının incelenmesi - Akyol, Metin (My University, 1999)
Bu tez çalışmasında, sıkıştırılabilir vizkoz akışkan ortaların akımında süreklilik, momentum, enerji ve hal denklemleri genelde inceleme konusu yapılarak, cidar sürtünmesinin söz konusu olduğu sabit kesitli bir boru içerisinden akım olayı göz önüne alınmıştır. Daha önce verilen kuramsal bilgilerden istifade edilerek, burada akım olayı ile ilgili teknik öneme haiz hava soğutmalı elektronik ünitelerdeki kanal içerisinde yer alan modül dizisinde basınç düşüşü konu edilmiştir. Sonuç olarak, kanal içerisinde akış esnasında modül dizisindeki basınç düşüşü boyutsuz formda düzenlenerek akımın Reynolds sayısına göre grafik olarak sunulmuştur. Ayrıca, bir modül dizisine bariyerin sokulması durumu, bariyersiz duruma göre kıyaslanmıştır. Bariyersiz durum ve üç değişik yükseklikteki bariyerin dizide yer alması durumunda basınç düşüşü değişimi de grafik olarak verilmiştir.
Tez (Yüksek Lisans) - Yıldız Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 1999
Keywords: Dikdörtgen kesitli kanal içerisinde basınçlı ortamların akışının incelenmesi; Sıkıştırılmış viskoz akışkan ortamların akımı