SBS, EVA ve reaktif terpolimer kullanılarak bitüm modifikasyonu - Demir, Mine (My University, 2011)
Bu çalışmada 50/70 penetrasyonlu TÜPRAŞ bitümü modifiye edildi. Bitüm modifiyesi için DUPONT firmasının reaktif elastomerik terpolimer (Elvaloy RET) , stiren bütadien stiren (SBS) ve etilen vinil asetat (EVA) polimerleri kullanıldı. Elde edilen modifiye bitüm karışımından farklı sürelerde numuneler alındı. Her bir numuneye penetrasyon, yumuşama noktası, düktilite ve elastik geri dönme testleri yapıldı. Saf bitüm, %2 Elvaloy RET, %1 SBS ve %1 EVA içeren modifiye bitümden gerekli görülen numunelere IR spektrumu (FT-IR) ve termogravimetrik analiz / diferansiyel termal analiz (TG/DTA) yapıldı. Bitüm modifiye edildikten sonra penetrasyon ve düktilite değerinin azaldığı, yumuşama noktası ve elastik geri dönmenin arttığı belirlendi.
Tez (Yüksek Lisans) - Yıldız Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2011
Keywords: Bitüm; Bitümün modifikasyonu; Polimerler