Gamma modüllerin bulanık alt modülleri - Çeliker, Ferdi (My University, 2014)
Bu çalışmada bulanık cebirde geçerli olan bazı teoremlerin, bulanık gamma modüller için de var olduğu gösterilmiştir. Öncelikle klasik cebir ve bulanık cebire ait temel tanım ve teoremler verilmiştir. Ardından özellikle tezimize kaynaklık edecek bulanık alt modül ve gamma modül kavramları açıklanmıştır. Hipotezlerimizi içeren son bölümde ise gamma modüllerin (normal) bulanık alt modüllerine ait yapılar incelenmiştir. Bu doğrultuda, gamma modülün (normal) bulanık alt modül olma şartı araştırılmış, gamma modülün (normal) bulanık alt modülünün görüntüsünün ve ters görüntüsünün de gamma modülün (normal) bulanık alt modülleri olduğu gösterilmiştir. Sonrasında klasik cebirdeki izomorfizma teoremlerinin, gamma modüllerinin (normal) bulanık alt modüllerinde de benzer şekilde olduğu ifade edilmiştir. Son olarak bulanık asal alt modül ile gamma modüllerin bulanık asal alt modülleri arasındaki ilişki analiz edilmiştir.
Tez (Doktora) - Yıldız Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2014
Keywords: Bulanık alt modül; Gamma modül; Gamma modülün (normal) bulanık alt modülü; Bulanık asal alt modül; Gamma modülün bulanık asal alt modülü