Web teknolojisi ve mimari anlatım tekniklerinin web site tasarımında kullanımı - Ergin, Okçun (My University, 2000)
Bu tezin amacı, web tasarımlarında mekan ve çevreyle ilgili konularda, mimari ifade ve mimarın önemini araştırmaktır. Tezde, spesifik olarak üniversite kampus web siteleri, yukarıdaki amaç doğrultusunda ele alınmıştır. Bu kapsamda, tezin ikinci bölümünde, multimedia ve uygulamalarındaki gelişmelere değinilmiştir. Üçüncü bölümde ise internette kullanılan teknikler ve tanımlar incelenmiştir. Dördüncü bölümde, yurtdışından taranan 51 üniversite web sitesi, sunum biçimi, enformasyon strüktürü, teknolojik ve mimari açılardan analiz edilmiştir. Beşinci bölümde, yapılan analizler doğrultusunda, Yıldız Teknik Üniversitesi'ne bir kampus enformasyon sistemi tasarlanmıştır. Son bölümde ise, yapılan araştırma, multimedia tasannu, teknolojik ve mimari açılardan değerlendirilmiştir.
Tez (Yüksek Lisans) - Yıldız Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2000
Keywords: Multimedya; İnternette kullanılan teknikler; Web tabanlı üniversite ve kampüs enformasyon sistemi