Mikroişlemcili filtre tasarımı - Demirtaş, Galip (My University, 1997)
MSkrokontrollör kullanılarak dijital filtre tasarımı yapılmıştır. Önce istenen filtre karakteristiğini seçilen bir yaklaşıklıkla sağlayan filtrenin s-domenindeki transfer fonksiyonu bilgisayar ortamında elde edilmiştir. Sonra bu transfer fonksiyonun bilineer-z dönüşümüyle bulununan z-domenindeki transfer fonksiyonu, yine bilgisayar ortamında bulunmuştur. ADC ile bulunan analog işaretin karşılığı dijital işaret, bilgisayar ortamından elde edilen z-domenindeki istenen filtrenin transfer fonksiyonu ile 80C32 mikrokontrollör ortamında işleme tabi tutularak filtre çıkışındaki dijital işaret elde edilmiştir. Bu amaçla İD ( first direct ) algoritması kullanılmıştır. Bir sonraki adımda, filtre çıkışındaki dijital işaret DAC ile analog işarete dönüştürülmüştür.
Tez (Yüksek Lisans) - Yıldız Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 1997
Keywords: Mikroişlemcili filtre; dijital filitre