Isı borularının sayısal olarak incelenmesi - Sarıdede, Eray (My University, 2008)
Isı boruları buharlaşma, yoğuşma, iletim ve taşınımla ısı transferi, değişken debili akış, gözenekli ortamda akış, yüzey gerilmesi ve kapilerite gibi birçok fiziksel olayın beraberce etkili olduğu cihazlardır. Bu çalışmada ısı borularının sayısal olarak çözümlenmesi FLUENT yazılımı kullanılarak yapılmış ve çözülen porblemlerin sonuçları literatürdeki çalışmaların sonuçlarıyla karşılaştırılmıştır. Isı borularının sayısal analizini eldeki kaynaklarla yapabilmek için en önemli basitleştirme, sıvı ve buhar bölgelerini birbirinden ayrı olarak ele almak ve bu iki bölgeyi ara yüzeydeki sınır koşulları ile birbirine bağlamak olmuştur. Literatürde ısı borularını sayısal inceleme yöntemleri araştırılmış, bu yöntemler FLUENT yazılımına uyarlanmış ve bunların göreceli geçerlilikleri incelenmiştir. Elde edilen sonuçlar ışığında ısı borularında gerçekleşen fiziksel olayların incelemesi yapılmıştır.
Tez (Yüksek Lisans) - Yıldız Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2008
Keywords: Isı borularında temel kavramlar; Yüksek ısı iletkenlik özelliği; Sürükleme limiti; Uzay araçlarında kullanım