Elektrikli araçların dağıtılmış enerji üretim ve depolama sistemi olarak değerlendirilmesi - Verim, İsmail (My University, 2013)
Günümüzde, tüketicilerin beklentileri, gelişen teknoloji ve enerji piyasasındaki yoğun rekabet ile birlikte çok çeşitli enerji kaynaklarının kullanımına ve değerlendirilmesine başlanmıştır. Enerji verimliliğine gösterilen önem ve akıllı şebeke sistemlerinin gelişimi dağıtılmış enerji üretim sistemlerinin gelişim süreçlerine hız kazandırmıştır. Gelecekte günlük yaşamda geniş yer edinmesi öngörülen elektrikli araçların çift yönlü enerji aktarım (G2V/V2G) yetenekleri sayesinde enerji piyasasına çeşitli katkılarda bulunabilecekleri tespit edilmiştir. Bu çalışma ile elektrikli araçların, akıllı şebekelerin yaygınlaşmasına engel olarak görülen "yedi temel problem" üzerindeki etkileri incelenmiş ve bu etkilerin değerlendirilerek yönetilebileceği sistemlerden biri olarak ortaya çıkan "akıllı otopark sistemi" üzerinde ekonomik öngörüler yapılmıştır. Dağıtılmış enerji üretim ve depolama sistemi olarak kullanılabilecek olan elektrikli araçlarla ilgili, MATLAB® yazılımı kullanılarak bir program hazırlanmıştır. Program aracılığıyla elektrikli araçlara hizmet verecek olan örnek bir otoparktaki günlük enerji akışı, araç giriş/çıkışları, işlem hacimleri, brüt ve net kazançlar gibi elektriksel ve ekonomik parametreler incelenmiştir.
Tez (Yüksek Lisans) - Yıldız Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2013
Keywords: Dağıtılmış enerji üretim sistemi; Dağıtılmış enerji depolama sistemi; Elektrikli araç; G2V; V2G; Enerji piyasası; Akıllı otopark; MATLAB