Yoğuşmalı kazanların teknik ve ekonomik analizi - Bilge, Kaan (My University, 2004)
Yoğuşmalı kazan teknolojisi modern bir çevre koruma sistemi olarak ısıtma havalandırma sektöründe gün geçtikçe önem kazanmaktadır. Yoğuşmalı kazanlar yanma sonucu açığa çıkan gazlar içindeki ısıdan mümkün olduğu kadar faydalanılması esasına dayalı yüksek verimli kazanlardır. Yoğuşmalı kazanlar, yeterli düşük dönüş suyu sıcaklıklarında %95'e varan bir verim değeri vermektedir. Bu tezde, Türkiye'deki farklı illerdeki evlerdeki yoğuşmalı kazanlardaki tasarruf miktarları hesaplanmıştır. Yoğuşmalı kazanlar doğru bir uygulama ile önemli bir tasarruf sağlamaktadır.
Tez (Yüksek Lisans) - Yıldız Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2004
Keywords: Yakıt tipleri; Yanma olayı; Farklı su sıcaklıklarına göre kazan tipleri; Isıtma sistemleri yönetmeliği; Dönüş suyu sıcaklığına bağlı olarak farklı sistemlerin verim analizi; Yıllık yakıt tüketim hesabı