Yerel yönetimlerde stratejik planlama ve bir uygulama - Genç, Atakan (My University, 2007)
Bu tezin amacı stratejik yönetim teknigi ve bunun bir aracı olan stratejik planın kamusektöründe uygulanmasına iliskin bir model ortaya koymak ve bu modelin uygulanmasısonucunda ortaya çıkan güçlükleri tespit etmek, bunlar için çözüm önerileri gelistirmektir.Çalısma giris ve sonuç bölümleri dahil olmak üzere yedi bölümden olusmustur. kincibölümde, stratejik yönetimin gelisimine, kavramlarına ve araçlarına deginilmistir. Üçüncübölümde, yerel yönetim kavramları, yerel yönetimlerde planlama yaklasımı ve stratejikplanlama ihtiyacı ele alınmıstır. Dördüncü bölümde ise, örnek bir model ile planlama süreciaçıklanmıs olup, besinci bölümde bu sürecin stanbul Büyüksehir Belediyesi uygulamasıyapılmıstır. Altıncı bölümde, uygulamada karsılasılan güçlüklere ve çözüm önerilerine yerverilmistir. Son olarak, sonuç bölümünde konuya iliskin genel bir degerlendirme yapılmıstır.Anahtar Kelimeler: Stratejik Yönetim, Stratejik Planlama, Performans Yönetimi, YerelYönetimler, stanbul Büyüksehir Belediyesi.
Tez (Yüksek Lisans) - Yıldız Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2007
Keywords: STRATEJİK YÖNETİM TEMEL KAVRAMLARI VE ARAÇLARI; YEREL YÖNETİMLER; STRATEJİK PLANLAMA