Kısa devre analizinin uluslararası standartlar ve simulasyon ile çözümlenmesi - Özbay, Serdar (My University, 2007)
Bu tezin temel amacı, kısa-devre hesaplamalarında dinamik yada standart tabanlı değişikyaklaşımların ispatını vermektir ve uygulamaların kendine özgü bölümlerini ve sınırlarınıhatırlatmaktır. Sonrasında, 3 fazlı simetrik kısa devre durumu için uluslararası kabul görmüşiki standart (IEC 60909, ANSI C37.010.1999) ve simulasyon programı Matlab Simulinkkısadevre akım değerleri karşılaştırılması için araştırıldı, bunun yanında Türk standardı olarakkabul edilen TS EN 60909 ve TS IEC-TR 363 üzerinde ayrıntılı hesaplama yapılmıştır.
Tez (Yüksek Lisans) - Yıldız Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2007
Keywords: KISA DEVRE AKIMININ HESAPLANMASININ GEREKLİLİĞİ; KISADEVRE PARAMETRELERİ; SÖNEN AA BİLEŞENİ BULUNAN KISADEVRE AKIMLARI