Otomatik depolama ve çekme sistemlerinin çok kriterli karar verme yöntemleriyle seçimi ve uygulaması - Yılmaz, Onur (My University, 2011)
Otomasyonun sağladığı verimin vazgeçilmez olduğu günümüzde, depolama sistemleri de bunun avantajlarının yansıdığı alanlardan biridir. Otomatik depolama ve çekme sistemleri, malzemelerin hızlı ve hatasız bir şekilde depolanıp, gerektiği zaman çekilmesine olanak veren sistemlerdir. Ülkemizde, özellikle lojistik sektörünün gelişmesi ve tedarik zinciri yönetimi konusuna ilginin artmasıyla birlikte otomatik depolama ve çekme sistemlerinin yaygınlığı artmaktadır.Otomatik depolama ve çekme sistemleri seçimi, büyük bir yatırım olduğu için dikkatle ele alınması gereken bir konudur. Bu sistemlerin kurulumunu yapan firmalar, müşteri ihtiyaçları ve daha birçok faktörü göz önüne alarak müşterilerine çözüm sunmaktadır. Bu çalışmada, otomatik depolama ve çekme sistemi seçimi için çok kriterli karar verme yöntemleri kullanılmıştır. Otomatik depolama ve çekme sistemleri kurulumu yapan bir firmadaki uzmanlarla görüşülerek, müşterilerin otomatik depolama ve çekme sistemi seçerken dikkat ettiği faktörler belirlenmiş ve üç alternatif üzerinden ELECTRE ve TOPSIS yöntemleriyle seçim gerçekleştirilmiştir.
Tez (Yüksek Lisans) - Yıldız Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2011
Keywords: Depolama sistemleri; Carousel; Electre ve topsis yöntemleri