Kantorovich yönteminin bazı plak problemlerine uygulanması - Öztürk, Cem (My University, 2005)
Bu çalışmada, plak denklemlerinin sayısal olarak ve kapalı çözümü için Kantorovich yönteminden yararlanılarak, bir başlangıç değer yöntemi olan Euler yöntemi kullanılmıştır. Plakların, yer değiştirmeler cinsinden yazılan kısmi diferansiyel denklemlerinin çözümüyle, düşey yer değiştirme ve kesit tesirlerinin istenen herhangi bir kesitte sayısal olarak ve bulunması gerçekleştirilmiştir.
Tez (Yüksek Lisans) - Yıldız Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2005
Keywords: Plak teorisi; Kantorovich yöntemi; Euler yöntemi