Çalışan sesliliği ile iletişim doyumu arasındaki ilişkide informal iletişim kanallarının ve cinsiyetin düzenleyici etkisi - Özbolat, Gülcan (My University, 2018)
Bankacılık sektöründeki informal iletişim ağlarının örgütsel bağlamda incelenmesi, örgüt kültürünün ve örgütsel iletişimin (hiyerarşik anlamda) kesin formlarla belirlendiği bankacılık sektöründe iletişimin ve iletişim doyumunun ele alınması, çalışan sesliliği ile iletişim doyumu arasındaki ilişkisinde informal iletişim kanalları ile cinsiyetin düzenleyici rolünün olup olmadığı konusunda hem yazına hem de uygulamaya etkisinin olacağı düşünülmektedir. Çalışan sesliliği ile iletişim doyumu arasındaki ilişkide informal iletişim kanalları ve cinsiyetin düzenleyici etkilerini araştırmak amacıyla bankacılık sektörü çalışanlarından oluşan 392 kişilik bir örneklem ile bu araştırma gerçekleştirilmiştir. Yapılan analizlerde; çalışan sesliliğinin iletişim doyumunu orta seviyede, anlamlı ve pozitif bir şekilde etkilediği, informal iletişim kanalları ve cinsiyetin düşük düzeyde düzenleyicilik etkisinin bulunduğu tespit edilmiştir.
Tez (Yüksek Lisans) - Yıldız Teknik Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, 2018
Keywords: Çalışan sesliliği; İletişim doyumu; İnformal iletişim kanalları; Cinsiyet; Bankacılık sektörü