Türkiye tersanelerine uygun üretim planlama modeli geliştirilmesi - Akanlar, Fuat Tolga (My University, 2003)
Tuzla tersaneler bölgesinde kurulmuş olan ve yıllardır Türk Denizcilik sektörüne hizmet vermekte olan tersanelerin bir çoğunda var olan ve giderek önem kazanan kızak doluluk oranlarının artması noktasından yola çıkarak tersanelerin daha verimli bir hale getirilebilmesi için yapılabilecek düzeltici ve iyileştirici faaliyetler üzerinde çalışılmıştır. Çalışma boyunca amaç, tersanelerdeki güncel durumu ortaya çıkartıp, kullanılan sistem ve idari yapının belirlenerek bu konularda yapılabilecek iyileştirmeleri ortaya koymaktır. Çalışmada üzerinde durulan konular, Üretim Planlama kavramının ve bu sistemlerin tanıtılması, bir çözüm olarak önerilen Çok Araçlı Sistem (MAS)'lerin detaylı incelenmesi, verimliliği arttırabilmek için projelerin zamansal olarak matematik modellerinin çıkartılması ve daha verimli bir çalışma ortamı yaratılabilmesi için yönetimin idari olarak uygulaması gereken öneri ve düzeltici faaliyetler sunulmuştur.
Tez (Yüksek Lisans) - Yıldız Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2003
Keywords: Üretim planlama ve kontrol; Sap r/3 paket programı; Microsoft Project 2000 programı; Dizayn ve imalat olayının planlaması için matematiksel yöntem