İnteraktif grafiksel bilgisayar programlama ile çok bileşenli distilasyon kolon tasarımı - Barış, İ. Serkan (My University, 1997)
Ayırma proseslerinin öğretiminde ve ilgili problemlerin çözülmesinde iki bilgisayar programı geliştirilmiştir. İlk program, WDISTBL10, McCabe-Thiele, ve Ponchon-Savarit grafiksel çözüm yöntemlerini kullanmakta esnek, hızlı, anlaşılır olması açısından kimya mühendisliği lisans eğitiminde kullanılabilmektedir. İkinci program WCOMP1.0 ise besleme akımı verileri ve istenilen ürün saflıklarının verilmesi halinde çok bileşenli distilasyon kolonunun gerekli raf sayısını bulmak için tasarlanmıştır.
Tez (Yüksek Lisans) - Yıldız Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 1997
Keywords: Çok bileşenli kompleks kolon tasarımı; Fenske underwood gilliland metodu