Havadan havaya enerji geri kazanım sistemlerinin araştırılması - Yalkın, Bahri Kerem (My University, 2001)
Döner tip ısı değiştirgeçleri, yüksek etkinlik değeri ile en ekonomik ve kendini en kısa sürede amorti edebilme özelliğine sahip ısı değiştirgecidir. Günümüzde en önemli gereksinimi olan enerjinin sistemi tekrar geri kazanımı sağlayan ısı değiştirgeçlerinden çalışmamda döner tip ısı değiştirgeçleri ele alınmış ve bu ısı değiştirgeçlerinin, avantajları, dezavantajları kostruksiyonu ve matrisin yapısı anlatılmıştır. Temel eşitlikler hakkmda bilgi verildikten sonra C.J SIMENSON, ve R.W. BESANT tarafından elde edilen 600 deney sonucunda simülasyon verilerine bağlı olarak boyutsuz nem transferi ve ısı transferi denklemleri hazırlanmış ve bunlar da boyutsuz korelasyonların hassasiyetinde kullanılmıştır. Bu sonuçların incelenmesi şekillerle açıklanmıştır. Sonuçta geliştirilen korelasyonlar ve eşitliklerde %4' luk bir sapma meydana gelmiştir.
Tez (Yüksek Lisans) - Yıldız Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2001
Keywords: Enerji geri kazanım sistemleri; Disk verimi için boyutsuz grupların geliştirilmesi; Disk verimi için korelasyonların uygulanması