Çeşitli emülgatörler kullanılarak vinil asetat-ko-bütil akrilat emülsiyon kopolimerlerinin sentezi, karakterizasyonu, koloidal ve termal özelliklerinin incelenmesi - Kahraman, Ayça (My University, 2007)
Poli(vinil asetat-ko-bütil akrilat) lateksleri yarı-kesikli emülsiyon polimerizasyon prosesi ile sentezlendi. Kopolimerizasyonlar, sabit 85:15 vinil asetat/bütil akrilat monomer oranında, koruyucu kolloid olarak N-metilol akrilamid (Amol), anyonik emülgatör olarak sodyum laurilsülfat eter ve noniyonik emülgatör olarak 30 mol etoksilatlanmıs nonil fenolün farklı yüzde bileşimleri ve her bir yüzde bilesim için degisen emülgatör konsantrasyonlarında amonyumpersülfat baslatıcısı kullanılarak 70 derecede yapıldı. Kopolimer lateksler, katı madde miktarı ve dönüsüm yüzdeleri gravimetrik, orijinal viskoziteleri Brookfield viskozimetresi, ortalama tane boyutları Zetasizer, yüzey gerilimleri du Nouy tensiyometresi ve camsı geçis sıcaklıkları diferansiyel taramalı kalorimetre ile belirlenerek karakterize edildi.
Tez (Yüksek Lisans) - Yıldız Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2007
Keywords: Polimerizasyon; Vinil asetat; Bütil akrilat; Anyonik emülgatör; N-metilol akrilamid; Kopolimer lateks