Eğik eğilme ve eksenel kuvvet etkisindeki simetrik donatlı dikdörtgen kesitli betonarme kolonların taşıma gücüne göre hesabı - Doran, Bilge (My University, 1993)
Bu çalışmada, Eksenel Kuvvet ve Eğik Eğilme etkisindeki, simetrik donatılı dikdörtgen kesitli betonarme kolonların, Taşıma Gücü İlkesi' ne göre donatı miktarının tayini için geliştirilen ve kolayca programlanabilen bir ardışık yaklaşım yöntemi geliştirilmiştir. Yöntem Genelleştirilmiş Newton-Raphson Yöntemi 'nin bir uyarlaması olup iterasyonun her adımında iki bilinmeyenli, lineer olmayan bir denklem takımının çözülmesini gerektirmektedir. Beton için parabol-dikdörtgen gerilme-birim deformasyon modeli kabul edilmiştir ayrıca tarafsız eksenin en dış basınç lif indeki maksimum basınç deformasyonu( £.cu) 0.003 olarak alınmıştır. Bu kabullerin ışığında, taraf sız eksenin}oluşması muhtemel birçok durumları için denge denklemleri çıkartılmış »buradan hareketle bir bilgisayar programı geliştirilmiştir. Programın giriş bilgileri , malzeme özellikleri, kesit zorları, kesit boyutları, donatı konfigürasyonu, çıkış bilgileri ise toplam donatı miktarı ve tarafsız eksenin yeridir. Bölüm 4.5 içer is inde, elde edilen sonuç değerler, referanslar arasında yer alan bir yöntem ile karşılaştırılmıştır.
Tez (Yüksek Lisans) - Yıldız Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 1993
Keywords: Taşıma gücü temel ilke ve varsayımları; Genelleştirilmiş newton-raphson yöntemi ile problemin çözümü