Yeni bir operatörün bazı uzaylardaki spektral analizi - Erdoğan, Ezgi (My University, 2013)
Bazı dizi uzaylarında tanımlı bir dönüşümün spektrumu ile ilgili olan bu çalışma dört bölümden oluşmaktadır. Birinci bölümde spektrum alanının tarihsel gelişimi ve spektrum ile ilgili çalışmaların bir literatür i verilmiş ve bu çalışmanın amacı belirtilmiştir. İkinci bölümde, sonraki bölümlerde kullanılacak temel tanım ve teoremlere yer verilmiştir. Üçüncü bölümde, fark matrisi ile factorable matrisin çarpımından elde edilen matrisin 0c c, , dizi uzaylarındaki spektrumu ve ince spektrumu incelenmiştir. Son bölüm olan dördüncü bölümde ise aynı matrisin 1,p dizi uzaylarındaki ince spektrumuna yer verilmiştir.
Tez (Yüksek Lisans) - Yıldız Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2013
Keywords: Dizi uzayı; Bir operatörün spektrumu; İnce spektrum; Matris dönüşümü; Fark matrisi; Factorable matris