Performans geliştirmede bir araç olarak koçluk sistemi ve bir uygulama - Yalçınkaya, Ahmet (My University, 2005)
Koçluk kavramına geniş bir perspektiften bakıldığında, eğitim tekniği ve performans değerlendirme sürecine alternatif olabilecek bir yaklaşım olarak da organizasyonlarda uygulandığım ve çok yönlü yararlar sağladığım görmekteyiz. İnsanlar birbirinden çok farklı özelliklere sahip olduğu gibi, çok farklı faktörlerle motive olup, tatmin olmaktadırlar. Dolayısıyla etkili olabilecek motivasyon faktörlerini tüm çalışanlar için genellemek, yani herkesin belirli motivasyon yöntemleriyle performanslarını iyileştirmeye yöneltmek, güdülemek çoğu kez mümkün olmamaktadır. Koç ve bireyler arasındaki yüzyüze- birebir ilişkilerin her gün sürdürülmesi ve açık, destekleyici, güvene dayalı etkin bir iletişim sürecim sağlamaya dayanmaktadır. Bu durumda, bireyleri yalandan tanımaya olanak tanımakta ve bu sayede nelerden haz aldıkları, işlerim yaparken mutluluk duymaları için ne gibi motivasyon araçlarının kullanılabileceği konusunda sağlam bilgiler sağlayarak bu doğrultuda hareket etmeyi mümkün kılmaktadır.
Tez (Yüksek Lisans) - Yıldız Teknik Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, 2005
Keywords: Performans kavramı; Koç ve koçluk sistemi