Kurum kültürünün oluşumunda kariyer yönetiminin yeri ve bir uygulama - Şahinöz, Saika (My University, 2006)
Bir organizasyonun insan kaynaklarının sağlanması ve koordine edilmesine yönelik tüm faaliyetler, insan kaynakları yönetimini oluşturur. Diğer bir deyişle insan kaynakları yönetimi bir organizasyona nitelikli personel bulmak ve organizasyonda tutmak için yapılan faaliyetlerin toplamıdır.Kariyer yönetimi unsuru da giderek önemi artan alanda bireysel tatminin sağlanması,çalışanın görevlerini yerine getirirken kariyer hedeflerinin de ne kadar ilerleyebildikleri görebilmeleri açısından son yıllarda iyice önemi artmış, hem bireyin hem de işletmenin ortak sorumluluğu haline gelmiş bir insan kaynakları yönetim alanıdır. Kariyer yönetimi kavramı, son zamanlarda gelişme gösteren temel insan kaynakları yönetimi yöntemlerinden birisidir. Bireysel kariyer yönetimi sürecinde, çalışan, kariyer amaçlarını belirlemek durumundadır. Örgütlerin de çalışanlara kariyer planlama sürecinde yardımcı olmaları gerekmektedir. Diğer taraftan kariyer yönetimi ayrıca yöneticilere organizasyonun insan kaynağı ihtiyacı konusunda çalışanların hakkında bilgilenmiş bir şekilde karar vermeleri konusunda yardımcı olur. Bu kararlar çalışanı nişe alınması, iş taleplerinin karşılanması amacıyla yer değiştirmesi ya da örgütsel yedekleme yapılması gibi konuları da içerir.Bu tez kapsamında öncelikler kariyer yönetimi ve uygulamaları ve kurum kültürü kavramları değerlendirilmiş, çalışmanın gerçekleştirildiği kurumun kariyer yönetim fonksiyonları ve kurum kültürünün nasıl olduğu analiz edilmiş ve kurumun durumu tespit edilmiştir.
Tez (Yüksek Lisans) - Yıldız Teknik Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, 2006
Keywords: İK’da kariyer; Kurum kültürü