Eyüp eski kent dokusu Zal Mahmut Paşa Camii ve çevresi tarihi gelişimi-koruma önerisi - Toy, Ali (My University, 1992)
İstanbul'un en önemli tarihi çevre ve dini mer kezlerinden biri olan Eyüp'ün fiziksel değerleri ve tarihi gelişimi incelendi. Eyüp, Zal Mahmud Paşa Camii ve çevresinde bugün mevcut anıt eserler, kamu hizmet binaları, önemli tarihi sivil mimari örnekleri tanıtılarak sorunları tespit edildi. Belgelere dayanılarak değişen veya yok olan eserler tanıtıldı. Bu sınırlı çalışmada bölgenin tarihi çevre değerlerinin korunması amaçlanmıştı
Tez (Yüksek Lisans) - Yıldız Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 1992
Keywords: Eyüp, Zal Mahmud Paşa Camii; Anıt eserler; Eyüp isminin kaynağı; Tarihi yapılar; Kamu hizmet binaları; Önemli tarihi sivil mimari örnekler