Portal kreyn köprülerinin sonlu elemanlar metoduyla statik analizi - Olcay, Bahir (My University, 2005)
Tez çalışmamda mermer, çelik ve ağır iş sanayinde transport makinalar arasında büyük önem taşıyan portal kreynler incelenmiştir. Kutu kiriş için FEM esaslarına göre hesap ve seçim kriterleri verilmiş ve örnek olarak seçilen portal kreynin SOLID WORKS 2003 programı ile modellemesi yapılmıştır. Modellenen kreyn kirişleri Patran programı ile analiz edilerek hesaplanan değerlerin güvenilirliği ve doğruluğu test edilmiştir.
Tez (Yüksek Lisans) - Yıldız Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2005
Keywords: Katı modelleme; Kaldırma makinalarının sınıflandırılması; Kiriş seçimi ve hesabı; Portal kreyn; Kiriş analizi; Bilgisayar destekli analiz; Sonlu elemanlar metodu