Kamu işletmelerinde değişim yönetimi modeli: İETT uygulaması - Çelebi, Samet (My University, 2014)
Bu çalışmanın temel amacı, Kamu İşletmeleri'nin etkinliğini ve verimliliğini arttıracak, onların modern organizasyonlar seviyesinde iş görebilmelerini sağlayacak durumda olabilmeleri için, gelişimi ve değişimi nasıl sağlayabileceklerine dair görüş ve önerileri ortaya koymaktır. Bu düşüncelerden hareketle akademik altyapı oluşturulmuş, literatür araştırması yapılmıştır. Bu araştırmalar sonunda değişim ve organizasyonel değişim kavramına değinilerek, değişimin amacı, nedenleri ve çeşitleri ile birlikte değişimin organizasyona kattığı değerler anlatılmıştır. Bununla beraber değişimle beraber ortaya çıkan sorunlar, değişime karşı direncin nedenleri ve bunlarla nasıl baş edileceği konularında araştırma neticeleri ortaya konmuştur. Daha sonra değişimi gerçekleştirirken, uygulanabilecek Modern Yönetim Teknikleri ile ilgili araştırma ve literatür çalışmalarına yer verilmiştir. Yapılan araştırmalardan sonra Kamu İşletmeleri'nde uygulanabilecek bir model geliştirilmiş ve bu modele bağlı olarak bir süreç oluşturularak adım adım değişimin nasıl yapılacağı, hangi tekniklerin hangi aşama da kullanılacağı ifade edilmeye çalışılmıştır. Yapılan araştırmalar ve ortaya konan çalışmalar İETT de uygulanabilme olanağı bulmuş ve yapılan uygulamaların sonuçları da tezin içinde yer almıştır.
Tez (Yüksek Lisans) - Yıldız Teknik Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, 2014
Keywords: Değişim kavramı; Organizasyonel değişimin amacı